Angelica Andersson

En skrivblogg

Planera, planera, planera

Publicerad 2018-01-15 22:50:00 i Piraternas Dotter, Redigering,

 
Det går framåt! Idag har jag planerat fyra kapitel i slutet av andra akten av Piraternas Dotter och jag är väldigt nöjd över vad jag har kommit fram till hittills. Detta är första gången jag planerar en berättelse såhär ingående, så jag vet inte riktigt vad jag gör. Men än så länge känns det väldigt bra. Skönt att ha en djupgående riktlinje för berättelsen. Förhoppningsvis ger det resultat när jag börjar skriva om boken. Det bästa med det här är dock att jag är så exalterad över berättelsen igen. Jag hade lite tappat lusten, men den är återfunnen till fullo.
 
Så nu har jag resten av akt två kvar att planera, och slutligen akt tre. Sedan drar det riktigt stora arbetet igång. Just nu ser jag fram emot det. Kanske känner jag annorlunda när det väl beger sig, haha. Hur som helst är jag himla glad att jag bestämde mig för att stanna hos den här berättelsen. Det ska bli så kul att se hur den blir i slutändan.
 

Vi försöker en gång till

Publicerad 2018-01-07 12:33:31 i Piraternas Dotter, Redigering,

 
Det känns som att det enda jag skriver om här på bloggen är hur jag börjar om med Piraternas Dotter hela tiden. Men nu är vi här igen, På ruta ett. Och det känns väldigt bra. Den senaste tiden har jag seriöst tänk skrota den här boken och helt enkelt starta någonting nytt. För det blev liksom inte som jag ville. Jag skrev i cirklar och de "lösningar" jag kommit på visade sig inte hålla. Det kändes helt enkelt väldigt överväldigande att skriva färdigt den här berättelsen. Att putsa och polera så att den blir så bra som jag vill ha den. Men jag är glad att jag bestämde mig för att arbeta vidare med den. Jag älskar ju de här karaktärerna och även berättelsen, även om den inte alltid håller.
 
Så nu är planeringen i full gång. För en djupgående, genomarbetad plan är det jag desperat behöver. Jag är en ganska bekväm person (läs: lat), och ger snabbt upp när saker börjar bli svåra. Så vill jag inte att det ska bli med mitt skrivande. Inte med Piraternas Dotter och inte med några andra berättelser jag ska komma att skriva i framtiden. Så det är bara att sätta sig ner och börja jobba helt enkelt. Och än så länge har det faktiskt varit riktigt roligt. En ny eld har tänts för mig och jag minns varför jag vill att Piraternas Dotter ska bli en färdig bok. För den är värd att berätta. Jag hoppas jag ska få den tillräckligt bra för att den ska vara värd att läsa också.
 
 

Skriv- och läsmål 2018

Publicerad 2018-01-01 15:57:33 i Mål,

Gott nytt år!
 
Efter en mycket trevlig nyårsafton har jag och sambon mest sovit hela dagen idag. Så när jag ändå inte får någonting produktivt gjort tänkte jag dela med mig av några mål jag har inför det nya året. De är inte många, men ganska stora.
 
För mitt skrivande har jag egentligen bara två mål:
* Under 2018 vill jag färdigställa Piraternas Dotter. Omskrivningar och redigering. Samarbete med lektör och få klart ett omslag. Allt sådant som hör till en färdig bok.
* Som en följd av det vill jag sedan publicera Piraternas Dotter.
 
Läsningen sedan:
* För min Goodreads reading challenge har jag satt 60 böcker som mitt mål. Jag hade samma siffra för 2017, vilket jag klarade på håret.
 

Om

Min profilbild

Angelica Andersson

En blogg om skrivande. En skrivblogg. Jag heter Angelica, 26 år gammal skåning som helst hade skrivit dagarna långa. Och här kommer jag skriva om mina berättelser. Om mitt tvivel och mitt hopp. Mina drömmar och sådant som hör skrivandet till. Kontakt: angelicaanderssonskriver@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela