Angelica Andersson

En skrivblogg

Pinterest för oss som skriver

Publicerad 2017-05-14 12:00:00 i Processen,

 
 
Jag älskar att använda Pinterest som en del i min skrivprocess. När jag kommer på en ny idé sätter jag mig ofta och skapar en ny board för att samla inspiration i. Och det funkar så himla bra för att liksom visalisera mina karaktärer och den värld berättelsen utspelar sig i. Så det är vad jag tänkte skriva om idag helt enkelt!
 
Beroende på vad som står ut mest för mig i berättelsen i fråga, börjar jag leta efter olika saker att "pinna". Det kan vara karaktärer jag letar efter, miljöer, djur eller bara en särskild atmosfär. Av någon anledning har jag inte gjort någon board till Piraternas Dotter, boken jag arbetar på nu. Så jag visar lite från en annan berättelse istället.
 
För några månader sedan hittade jag på en outline till en berättelse jag kallade "Dit solen flyr". En lite mörkare historia om en kvinna som kidnappar två små barn och uppfostrar dem långt ute på landet. Där var atmosfären det stora för mig, och även miljön. Så då började jag leta efter lantliga bilder med rätt känsla.
 
 
 
Sedan kom karaktärerna. Då letar jag ofta runt i fotograferingskategorin, mer specifikt bland porträtten. Jag är inte ute efter ett exakt utseende, mer som lösa ramar över karaktärens utseende. Så nära jag tänker mig som möjligt helt enkelt.
 
 
 
För mig blir alltså Pinterest en stor källa för inspiration. Och det är dessutom ett perfekt sätt att komma in i en berättelse igen. Att komma in i den ton och känsla man eftersträvar. Sedan finns det dessutom massvis med bra skrivtips och prompts på sidan, men det är främst såhär jag använder Pinterest i min skrivprocess.
 
Det skulle vara jättekul att höra om ni också gör såhär, eller kanske använder hemsidan på något annat sätt kopplat till ert skrivande.
 

Om

Min profilbild

Angelica Andersson

En blogg om skrivande. En skrivblogg. Jag heter Angelica, 26 år gammal skåning som helst hade skrivit dagarna långa. Och här kommer jag skriva om mina berättelser. Om mitt tvivel och mitt hopp. Mina drömmar och sådant som hör skrivandet till. Kontakt: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela